Palvelut

YritysjärjestelytYrityskaupatYhtiöoikeusSitouttaminen ja palkitseminenOmistajan verotus ja juridiikkaRiitojen ratkaisuSopimusjuridiikkaOsakassopimusValmennus ja muut puheenvuorot

Omistajan verotus ja juridiikka

Osakeyhtiöissä voiton tuottaminen tapahtuu ensisijaisesti osakeyhtiöön, mistä voitosta yhtiö on yhteisöverovelvollinen. Omistajien kustannustehokkaan ansaintalogiikan kannalta on tärkeää suunnitella ja optimoida omistajien varojenjakotavat yhtiöstä. Muun muassa osakeyhtiölaki ja tuloverolaki asettavat määräyksiä varojenjakoon, jotka tulee tiedostaa varojenjakoa suunniteltaessa.

Varojenjakoa koskevaan verosuunnitteluun liittyy keskeiseltä osin perhevarallisuussuunnittelu, jossa muun muassa suunnitellaan varojen siirtymistä seuraavalle sukupolvelle. Myös sukupolvenvaihdokset ovat omistajavetoisissa yrityksissä usein keskeinen osa omistajan verotusta. Sukupolvenvaihdoksen vaatimukset ja mahdollisuudet on hyvä ymmärtää hyvissä ajoin verokustannusten pitämiseksi mahdollisimman maltillisena. Suunnitteluun onkin hyvä ryhtyä hyvissä ajoin.

Lue lisää muista lakipalveluistamme tai ota suoraan yhteyttä lakimiehiimme.

 

Avustamme asiakkaitamme muun muassa seuraavasti:

Omistajien varojenjakosuunnittelu|
Perhevarallisuussuunnittelu|
Sukupolvenvaihdoksen suunnittelu ja toteuttaminen